Ce este 10-HDA?

Ce este 10-HDA?

Comandă lăptișorul de matcă premium ALBeeNA și beneficiază de un remediu 100% natural, recomandat de medicii apiterapeuți.

10-HDA sau acidul 10-hidroxi-2-decenoic este un compus biologic activ cu puternice efecte anticancerigene, antibacteriene și antivirale. Cercetătorii biochimiști Adolf Butenandt și Heinz Rembold au descoperit substanța în anul 1959, în timp ce studiau compoziția lăptișorului de matcă. Cei doi oameni de știință își doreau să afle de ce anume are acest produs apicol o valoare medicală atât de mare, iar concluzia studiului lor a fost că 10-HDA este principalul nutrient cu proprietăți terapeutice din compoziția lăptișorului de matcă.

Lăptișorul de matcă este, de altfel, singurul produs natural cunoscut în care se găsește acidul 10-HDA, un nutrient cu proprietăți antibacteriene, antivirale și regeneratoare puternice.

Substanța 10-HDA face parte din categoria acizilor grași nesaturați și mai multe studii științifice au arătat că poate contribui la creșterea longevității și favorizează regenerarea celulară și multiplicarea celulelor stem. Datorită acidului 10-HDA și a nenumăraților nutrienți din compoziție, lăptișorul de matcă pur este cel mai concentrat produs al stupului. Are efecte terapeutice puternice chiar și atunci când este consumat în cantități foarte mici.

Produsele noastre